Öyvind Thomassen utsedd till ny CEO för BlueStep Finans

David Torpey, Chief Executive Officer för BlueStep Finans AB (publ), har beslutat att avgå med verkan från den 7 juni. Ny CEO för BlueStep blir Öyvind Thomassen, tidigare CEO för Skandiabanken i både Sverige och Norge.

David Torpey kommer att stanna inom BlueStep men i en annan roll, nu som Director Strategic Projects, därtill är han fortsatt medlem i BlueSteps styrelse. David gör en överlämning till sin efterträdare och kommer därefter fokusera på projekt kopplade till BlueSteps strategiska utveckling.

”Det har varit en stor ära att leda BlueStep Finans under de senaste 9 åren och medverka till den fantastiska utveckling som vi har sett under denna period. Jag är stolt över att kunna lämna över BlueStep till min efterträdare med verksamheten i ett mycket gott skick. BlueStep är idag marknadsledare i sin nisch av bolånesegmentet i Sverige och Norge, vi ser en stor tillväxt inom privatlån, ett sammansvetsat team på plats, stark lönsamhet och ser en ljus framtid framför oss. Jag ser det som en passande tid att nu lämna över verksamheten till Öyvind som ansvarig för BlueStep framöver. Jag vill tacka mina kollegor på BlueStep, våra många affärspartners och alla andra som givit mig och BlueStep ett otroligt stöd under dessa år” säger David Torpey.

Öyvind Thomassen har tillbringat hela sin karriär inom Skandia där han arbetat i olika roller. 1999 startade han Skandiabanken i Norge och 2010 blev Öyvind CEO för Skandiabanken i både Sverige och Norge.

”Jag ser mycket fram emot att lära mig mer om verksamheten, kunderna och hela BlueStep-teamet. Jag ser en välskött och växande verksamhet med intressanta möjligheter framöver och är glad över förtroendet som styrelsen givit mig”, säger Öyvind Thomassen.

För mer information vänligen kontakta:

David Torpey

Chief Executive Officer

+46 8 501 004 38

+44 7775 540 695

david.torpey@bluestep.se

Published 2016-05-19 14:00

Modified 2020-01-23 09:37