Många seniorer lever knapert i onödan: Nu lanserar 60plusbanken Nya Seniorlånet™

Det är vanligt att äldre äger bostäder med hög värdering och låg belåning. Men trots kapitalet i bostadens väggar har många seniorer svårt att få ihop ekonomin. För att underlätta detta lanserar nu 60plusbanken Nya Seniorlånet™. Lånet är till för dem som är över 60 år, som äger sin bostad och som vill frigöra pengar från bostaden till kontot, utan att behöva betala månatliga räntor eller amorteringar förrän slutliga lånet löses.

Bostäders värde ökar allt som oftast med åren. Därför är det i dag inte alls ovanligt att personer över 60 år sitter med låga eller obefintliga lån på en bostad med relativt hög värdering – samtidigt som vardagsutgifter svider i plånboken. 60plusbanken vill göra det enklare för personer över 60 år att frigöra pengar från sin bostad och på så sätt kunna få ett extra tillskott i budgeten varje månad och lanserar därför Nya Seniorlånet™.

Lånet särskiljer sig markant från de gamla seniorlånen och har både en Bo-kvar-garanti och en Skuldfri-garanti. Enligt Pensionsmyndigheten hade de gamla seniorlånen löptider som innebar att pensionärer riskerade att tvingas sälja sitt boende vid löptidens slut. Dessutom fanns risken att den växande skulden till slut översteg bostadens värde. Risker som inte medföljer med Nya Seniorlånet™.

– Trots att många äldre har stora outnyttjade värden i sina bostäder nekas ofta personer över 60 år möjligheten att utöka bolånet hos sin befintliga bank. Anledningen är att de nått eller närmar sig pensionsåldern och förväntas ha en lägre inkomst framöver. Därför lanserar vi Nya Seniorlånet™ som ska göra det enklare för personer över 60 år att komma åt kapitalet i bostaden och få en månatlig utbetalning som kompletterar inkomsten, säger Sarmad Jawady, affärsområdeschef för Nya Seniorlånet™ på 60plusbanken.

Nya Seniorlånet™ ökar månadskapitalet

Den som fyllt 60 år och äger en lågt belånad bostad har nu möjlighet att dryga ut kassan genom 60plusbankens lån. Unikt med lånealternativet är att utbetalningarna kan ske månadsvis som en kompletterande inkomst eller betalas ut som en större klumpsumma. En kombination av utbetalningsformerna är också möjlig. Låntagaren behöver inte bekymra sig för ökade månadskostnader i form av räntor eller amorteringar. Betalningen för räntor, som kapitaliseras och läggs till lånet månatligen, sker först när lånet löses, vanligtvis vid försäljning av bostaden till följd av bortgång eller flytt. Lånet kommer med en Bo-kvar-garanti som innebär att kunden får bo kvar i bostaden så länge den önskar och även en så kallad Skuldfri-garanti som innebär att låntagaren eller arvtagaren inte behöver oroa sig för att lånet blir större än bostadens värde. Kombinationen av alla dessa fördelar gör Nya Seniorlånet™ unikt. Läs mer om Nya Seniorlånet™ på 60plusbanken.se

Nya Seniorlånet™ – fem fakta:

  • Kunden får loss pengar från sin bostad som utbetalas till sitt konto.  
  • Inga löpande räntebetalningar eller amorteringar. Istället kapitaliseras räntan månatligen och läggs till skulden.
  • Låna trots låg inkomst/pension. Det är kundens ålder och värdet på bostaden som avgör hur mycket man kan låna. 
  • Bo-kvar-garanti. Bo kvar i bostaden så länge man önskar eller kan.
  • Skuldfri-garanti. Lånet kan aldrig bli större än bostadens värde.
 

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Boström, Head of Brand & Communication, Bluestep Bank

Tel: +46 709 95 05 90

E-post: henrik.bostrom@bluestep.se

 

Om 60plusbanken

60plusbanken är en del av Bluestep Bank AB (publ) och erbjuder personliga lånelösningar skräddarsydda för låntagare som är 60+. Bluestep är en marknadsledande och lösningsorienterad bank med kunder i Sverige och Norge. Sedan starten 2005 har vi skapat en tryggare ekonomi för tusentals låntagare och sparare. Vi vill vara förstahandsvalet för de människor som av olika anledningar inte kan få lån hos sin befintliga bank. Vi lägger stor vikt vid personliga lösningar och vår vision är att ge våra kunder en stabil ekonomisk situation – oavsett bakgrund och ursprung. Bluestep Bank AB (publ) är ett bankaktiebolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Mer information om Bluestep och bolagsstyrningen finns på vår koncerns webbplats www.bluestepbank.com, och mer information om 60plusbanken finns på www.60plusbanken.se

Published 2020-06-02 08:02

Modified 2020-06-02 09:46

Files

Name Files
Många seniorer lever knapert i onödan: Nu lanserar 60plusbanken Nya Seniorlånet™