60plusbanken och Sambla Group initierar samarbete om låneförmedling

60plusbanken, banken som erbjuder lån till dem över 60 år och som äger sin bostad och Sambla Group, en av Nordens ledande plattformar för jämförelsetjänster för privatlån och bolån, initierar nu ett samarbete som öppnar upp möjligheterna för fler pensionärer att få lån.

 

60plusbanken är en bank för den som är 60 år och äger sin bostad. Hos 60plusbanken får pensionärer möjlighet att frigöra kapital från sin bostad för att kunna bibehålla den levnadsstandard som de byggt upp under sina yrkesverksamma liv. Många äldre har svårt att få lån hos traditionella banker då de inte bedöms ha tillräckligt hög månadsinkomst, samtidigt som allt fler möts av en pensionsnivå som inte motsvarar deras förväntningar.
 

Sambla Group förmedlar genom sina varumärken Sambla och Advisa marknadens bästa privatlån och bolån. Genom att jämföra upp till 40 långivare hjälper de kunder att få lån till bästa möjliga villkor, och kunden kan själv välja ett lån med villkor som passar just den.

”Vi får in många ansökningar från personer över 60 år som tyvärr ofta får avslag då de traditionella bankerna har höga krav på kundens inkomst. Samarbetet med 60plusbanken kommer göra att vi har möjlighet att erbjuda fler kunder en bättre lösning anpassad för deras behov”– säger Jasmin Svraka, CCO på SamblaGroup

Samarbetet innebär att de kunder som är 60 år eller äldre, äger sin bostad och som inte har möjlighet att få ett lån via någon av Sambla Groups samarbetspartners idag, ska kunna bli erbjudna möjligheten till ett lån hos 60plusbanken.

 

”Vi ser det här som en fantastisk möjlighet att tillsammans med Sambla öppna upp för fler pensionärer att få bibehålla sin levnadsstandard även efter pensionen trätt i kraft. Med 60pluslånet ökar inte månadskostnaderna då det är amorteringsfritt och räntan betalas först den dagen som kunden väljer att lösa lånet. På så sätt har vi inte samma krav på hög inkomst. Vi har därmed möjlighet att hjälpa fler äldre till ett tryggare pensionärsliv”, säger Sandra Lillienberg, chef för 60plusbanken.

 

Published 2022-03-23 08:30

Modified 2022-03-23 08:44

Files

Name Files
60plusbanken och Sambla Group initierar samarbete om låneförmedling