Anna Fogelström ansluter till Bluestep Bank AB (publ) som CIO

Anna Fogelström har börjat som Chief Information Officer på Bluestep Bank. Anna har lång erfarenhet av digitalisering och innovation inom bank och finansiella tjänster med fokus på att bygga starka och effektiva IT organisationer. Anna kommer till Bluestep Bank från Swedbank och rollen som Head of CTO Office and Enterprise Architecture. Annas erfarenhet kommer att utgöra ett välkommet tillskott till ledningsgruppen och hennes kunskap kommer att vara mycket värdefull då bolaget fortsätter sin digitala transformeringsresa.

 

Under 2018 påbörjade Bluestep Bank en ny strategisk färdriktning där digitalisering utgjorde en central del och 2021 innebar ett år av leveranser inom området. Bolaget har framgångsrikt lanserat en gemensam nordisk bankplattform, som säkerställer en mer effektiv verksamhet och underlättar etablering på nya marknader. I tillägg har vi även centraliserat vår administrativa avdelning till Stockholm, digitaliserat kundresan och lanserat SMART som nytt onboardingsystem i såväl Norge som Finland vilket ökar skalbarhet och effektivitet för bolaget under tillväxten. Men vår digitala transformering är ett fortsatt prioriterat område med många leveranser som fortsatt ska implementeras.

 

“Jag är stolt över vad vi levererat hittills vad gäller vår digitala resa. Men en omvärld som rör sig mycket snabbt, särskilt vad gäller nya teknologiska möjligheter, ställer krav på att vi fortsatt är på tårna för att säkerställa att vi är ledande i digitaliseringen, både för våra kunder, våra anställda och för samhället. Annas kompetenser erfarenheter kommer att ta oss ett steg närmre detta mål och jag välkomnar henne varmt till vårt team” säger Björn Lander, Vd på Bluestep Bank.

 

Anna har tidigare arbetat med förbättringar av operationella IT modeller och lösningar för kundkommunikation och tillför erfarenhet från att bygga starka team med fokus på effektivitet och leverans.

 

”Jag är väldigt glad över att ansluta mig till Bluestep Bank, ett bolag med en tydlig ESG agenda och samhällsengagemang. Jag ser fram emot att bidra till att bygga en skalbar och kundfokuserad bolånebank. Jag är såväl passionerad som erfaren inom att bygga team som håller kundupplevelsen i fokus. Jag hoppas också kunna bidra till vårt datadrivna arbetssätt etableras i vår produktutveckling”, säger Anna Fogelström, nytillträdd CIO på Bluestep Bank.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Björn Lander

+46 736 73 18 99

Bjorn.lander@bluestep.se

Sofia Hagman Buhlin

Kommunikationschef

+46 708 98 24 29

Sofia.buhlin@bluestep.com


Om Bluestep Bank

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank, en utmanare på den nordiska bolånemarknaden och ett modernt alternativ till traditionella banker. Bluestep Bank har verksamhet i Sverige, Norge och Finland och erbjuder även kapitalfrigöringskrediter genom 60plusbanken. Sedan 2005 har vi hjälpt tiotusentals människor att få inträde till bostadsmarknaden och ta kontroll över sin ekonomi. Bluestep Bank AB (publ) står under Finansinspektionens tillsyn. För mer information besök bluestepbank.com

 

 

 

 

 

Published 2022-08-16 08:00

Files

Name Files
Anna Fogelström ansluter till Bluestep Bank AB (publ) som CIO