Bluestep Bank tillkännager förvärvet av Bank2 har slutförts den 31 oktober

Bluestep Bank AB (publ) (“Bluestep Bank”) är glada att meddela att förvärvet av Bank2 ASA (“Bank2”) av Bluestep Bank har slutförts på tisdag den 31 oktober 2023. Tillsammans kommer de båda bankerna att påbörja en gemensam mission för att utmana bolånemarknaden i Norge.

Bluestep Banks förvärv av Bank2 markerar ett betydande steg mot denna vision och gör det möjligt för dem att kombinera sin expertis och resurser för att erbjuda innovativa bolånelösningar anpassade efter behoven hos sina kunder.

I strävan efter denna mission kommer Bluestep Bank och Bank2 att samarbeta för att förbättra tillgängligheten av specialiserade bolån för enskilda personer och familjer i Norge. Förvärvet kommer att möjliggöra för institutionerna att dra nytta av sina samlade styrkor och säkerställa en smidig övergång samt fortsatt leverans av exceptionella finansiella tjänster till sina kunder.

"Vi ser fram emot att gå vidare med förvärvet av Bank2, vilket kommer att stärka vår förmåga att hjälpa våra kunder i Norge," säger Björn Lander, VD för Bluestep Bank. "Synergin mellan våra organisationer kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda enastående bolånelösningar, anpassade efter våra kunders unika behov. Vi ser med spänning på de möjligheter detta partnerskap innebär och är engagerade i att förbättra finansiell tillgänglighet för våra kunder."

I slutet av september gav Finansinspektionen i Norge (Finanstilsynet) sitt godkännande till Bluestep Bank/Bank2-förvärvet. Detta var den tredje och sista myndigheten att ge sitt godkännande tillsammans med Konkurransetilsynet (Norges konkurrensmyndighet) och Finansinspektionen i Sverige.

För mer information vänligen kontakta:
Juan Navas, kommunikationschef, Bluestep Bank
+46 70 306 2245
juan.navas@bluestep.se

eller besök: www.bluestepbank.com

Published 2023-10-31 15:30

Modified 2023-11-01 11:05