Björn Lander utsedd till ny VD för Bluestep Bank

Bluestep Bank, ledande på specialiserade bolån i Norden, tillkännager idag att Björn Lander har utsetts till ny VD. Tillträdet sker den förste oktober då Rolf Stub samtidigt avgår som tillförordnad VD.

Björn Lander är en erfaren ledare inom finansiella tjänster i Norden och har ett starkt track-record inom digitalisering och innovativa distributionskanaler för finansiella produkter. Björn var tidigare global chef för OCP (Online Comparison Platforms) på Bauer Media Group och innan dess VD på Zmarta. När Björn tillträder i oktober kommer Rolf Stub att återgå till rollen som Chef för Strategi- och Affärsutveckling.

Björn Lander, Bluesteps tillträdande VD säger: “Jag ser fram emot att komma till Bluestep. Det är ett unikt företag som fokuserar på att hjälpa den växande andelen av befolkningen som inte får hjälp av traditionella banker”.

Per-Arne Blomquist som är styrelseordförande i Bluestep, kommenterar: “Björn bidrar med solid erfarenhet och kunskap genom sina ledande befattningar inom digital marknadsföring och finansiella produkter under de senaste tio åren. Björns tillträde sker vid en tidpunkt då Bluestep växer med nya satsningar och befäster sin ledande position för befintliga produkter. Jag vill också ta tillfället i akt och tacka Rolf för hans starka insats och ledarskap under de senaste tio månaderna och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med honom i hans roll som Chef för Strategi- och Affärsutveckling”.

Denna information är sådan information som Bluestep Bank AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 juli 2019 kl. 11:00 CET.

För mer information vänligen kontakta:

Per-Arne Blomquist

Styrelseordförande i Bluestep Bank

+46 707 239 324

Om Bluestep Bank

Bluestep Bank AB (publ) är en svensk bank som är verksam i Sverige och Norge. Banken specialiserar sig på den växande andelen av befolkningen som inte får hjälp av traditionella banker. Bluestep fokuserar på att förstå varje individuell kunds situation och finansiella förmåga. Bluestep erbjuder både utlånings- och inlåningsprodukter. Bolaget har varit verksamt sedan 2005 och har ca 230 anställda. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm, ett kontor i Helsingborg och en filial i Oslo i Norge. Bluestep Bank står under svenska Finansinspektionens tillsyn.

Published 2019-07-08 10:59:00

Regulatory

Files

Name Files
Björn Lander utsedd till ny VD för Bluestep Bank